Als uitbreiding van de huidige productie wordt door Van Linge Food op dit moment gewerkt aan de installatie van een complete extrusielijn in combinatie met een industriële microwave. Met deze lijn worden plantaardige grondstoffen verwerkt tot zogenaamde extrudaten. De lijn wordt ingezet voor de productie van ingrediënten voor ontbijtgranen. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van regionaal geteelde gewassen van regionale toeleveranciers. Daarnaast kan de lijn worden gebruikt voor de productie van nieuwe food-producten zoals graanrepen, snackballetjes, pasta, vleesvervangers en vegan-coatings. Middels extrusie kunnen zowel granen als andere akkerbouwproducten, onder hoge druk en bij hoge temperatuur, eetbaar en verteerbaar worden gemaakt. Door de techniek van het extruderen te combineren met een industriële Microwave ontstaat een unieke installatie. Door de microwave systematiek toe te passen wordt het product meer van binnenuit verwarmd in plaats van aan de buitenkant zoals in een traditionele droger. Dit leidt tot minder verspilling van product als gevolg van onnodig vochtverlies.
Toepassing van Microwave techniek voor het drogen leidt bovendien tot een lager energieverbruik. De gehele productielijn wordt elektrisch uitgevoerd. Dus zonder de toepassing van stoom/gas.
Van Linge Food stelt de nieuwe lijn tevens beschikbaar voor andere (regionale) bedrijven voor de productie van nieuwe producten en/of het doen van testen.